Algemene Kennismakingsworkshop EEN ENGEL SCHILDEREN

Van 13.00-18.00 uur op zondag 28 januari 2018 in Amsterdam

korte workshopsOp deze dag kan men de techniek van het iconen schilderen in de praktijk leren kennen door het zelf te doen. We leren de beginselen van het traditionele iconen schilderen. Temperaverf maken we van pigment (kleurstof), eidooier en azijn. Aandacht krijgen ook de eigenschappen van de verf en het mengen van de kleuren. Maar het maken van een hele icoon in slechts één dag zou te hoog gegrepen zijn. Dit is de reden dat wij ons beperken tot het gezicht van een engel naar drie mogelijke voorbeelden. We gebruiken een voortekening van een mooi portret en gaan verder het gezicht neerzetten. Een grondregel is: we modelleren het gezicht door 3 lagen steeds lichtere kleur op een donkere grondkleur. Alle regels, termen en materialen komen aan bod en aan het eind is het gezicht klaar. Het is dè gelegenheid om met de techniek in de praktijk kennis te maken. Bovendien is er veel achtergrondinformatie over de icoon, want Jan Verdonk is behalve iconenschilder ook orthodox theoloog. Denkt u er aan om een lunchpakketje mee te nemen?


zo schilder je iconen

 

Kosten p.p. € 75, incl.19% BTW.
Maximaal aantal cursisten: 12
Informatie of aanmelden bij
Jan Verdonk, liefst per e-mail,
of telefoon: 020-6259644.
Betaling: d.m.v. een te ontvangen factuur.

 

 

 

 

Voor uw schildergroep, atelier, school of kerk:

Er is de mogelijkheid om Jan Verdonk naar uw schildergroep of atelier, school, bibliotheek, volkuniversiteit of kerk te laten komen voor een iconenworkshop. De inhoud wordt in overleg op maat gesneden naar uw wensen. We werken schoon: de temperaverf gaat er met een natte doek af.

 • Engel schilderen (5 uur), met eitempera voor iedereen. We bieden een prachtige workshop aan, waarin gaandeweg onder het zelf schilderen van een iconengezicht ook alle mogelijke informatie rond de iconen gegeven wordt, bijvoorbeeld over materialen, kunstgeschiedenis en spirituele betekenis. De workshop duurt 5 uur. Een uitvoerige beschrijving vindt u hierboven.

 • Reacties:

  "Jan Verdonk is een opmerkelijk man met lange haren en heel veel kennis."  Kunstzinnig.nl

  “Hartelijk dank voor de fijne middag waarin je me de beginselen van een icoon leerde, en liet ervaren!” Joke van Raalten

  “Het was een zeer fijne dag met de engel Gabriël!” Marleen Janssen

  “Ik wilde u even bedanken voor de geweldige dag afgelopen zaterdag!” Miriam Sadik

  “Ik heb de workshop (24 jan) heel erg leuk gevonden.” Emmy Maas